Guide: Steam Achievements

Har du ofte siddet og spillet et spil på Steam, og undret dig over hvad disse ”Steam Achievements” som du indimellem bliver tildelt, er?

Nogle ved det sikkert allerede, hvoriblandt nogle ikke helt forstår meningen med dem, og nogle ved sikkert overhovedet ikke hvad disse er.

Steam Achievements er i bund og grund pokaler/trofæer/medaljer/diplomer, som du modtager i takt med at du opnår eller gennemfører noget bestemt i et givent spil.

Steam Achievements kan meget nemt forbindes med Xbox Live Achievements, eller PlayStation Trofæer, da alle disse fungerer på samme måde.

Steam Achievement

Når man spiller et spil på Steam, vil man når man opnår et Achievement få en lille besked om det i hjørnet af skærmen.
Derudover vil man på sin Steam Community profil have mulighed for at se alle de Achievements man har opnået i diverse spil.
Bemærk: Det er ikke alle spil på Steam, som understøtter Steam Achievements. En liste over de spil der understøtter Steam Achievements, kan du finde forneden.

  • Men hvad kan disse Steam Achievements bruges til, og hvad gør de godt for?

Steam Achievements kan i bund og grund ikke bruges til noget. Man opnår ikke noget ekstra i det givne spil, når man opnår et Achievement.
Men i en anden forstand, kan de godt bruges til noget…
Man kan bruge dem til at få et overblik over hvad man har opnået i et spil. Derudover kan alle andre også se dine Steam Achievements, og derved også se hvad du har opnået, samt sammenligne det med deres eller andres Steam Achievements.

Achievements, hvad end det er Xbox Live Achievements, PlayStation Trofæer, m.v., har ofte den effekt at det får spilleren til at sætte sig nogle mål for hvad man vil opnå i et spil. Achievements er en fantastisk måde for konsol- samt platformsudviklere at holde fast på spillerne, da det ofte får spillerne til at beholde lysten til at spille videre, i håb om at opnå et eller flere Achievements.

Antallet af Achievements man kan opnå i et spil, afhænger helt og aldeles af spillerens lyst til at fortsætte med jagten på de givne Achievements, i det givne spil.
Xbox 360 samt PlayStation 3 og PSP har de oprettet et system der gør, at hvis man benytter sig af nogle bestemte snydekoder, kan man ikke opnå ét eller flere Achievements. Dette system er dog ikke aktivt for Steam Achievements.

  • Billeder med beskrivelser på de forskellige funktioner i Steam Achievements:
  • Hvilke spil på Steam kan jeg få Achievements til?

Her er en liste over alle de spil der understøtter Steam Achievements.
(Listen vil løbende blive opdateret, i takt med at der kommer nye spil på Steam)
(Klik på spil-titlen for at blive ført videre til spillet på Steam’s hjemmeside)