Skærmoptager på PlayStation 3

Forord

I denne guide beskriver jeg nøje og præcist en gennemgang om brugen af Dazzle-optageren, hvilket udstyr der er påkrævet, hvordan den tilkobles og hvorledes den fungerer. Bemærk venligst at denne optager kun er testet på PlayStation 3! Derfor kan jeg ikke garantere dens virkning på andre konsoller. De henvisende links er ikke forhandlere, som jeg har haft nogle erfaringer med. Hvis du ikke føler dig tryg ved at handle på disse websites, forsøg da at finde en anden.

Dårlige håndholdte kameraer er ikke just sagen, når det kommer til skærmoptagning af en spilmatch på nutidens konsoller. Derfor gør man klogt i at investere i en elektronisk optager, der både forbedrer video- og lydkvalitet. Dette er trods alt ikke en billig sag at begive sig ud i. Alt koster nu om dage. I de følgende afsnit vil jeg beskrive én af de mulige setups.

En kendt optager blandt mange konsolspillere er Dazzle DVD Recorder. Denne elektroniske skærmoptager optager det viste billede, som fjernsynet er slået hen på – uanset om billedet kommer fra en ekstern udgang eller fra et antennesignal. Dvs. at den også optager tv-programmer såvel som gamle bestøvede VHS-bånd. Det er måske nævnværdigt at sige at dit fjernsyn minimum skal have 2 scart-udgange for at tilslutte en Dazzle. Dazzle-optageren ser således ud – evt. i andre farver:

S5001855

Følgende kabler og scartadaptere er påkrævet for tilslutningen af Dazzle Recorderen. Den markerede firkant viser det elektroniske udstyr, som ikke medfølger Dazzle-optageren ved købet. Før du starter, skal du indstille dit fjernsyn således at det kører på et fjernsynets AV-udgange. Denne lille del  gør sig kun gældende, såfremt du har et HDMI-kabel tilsluttet, og kører på en HDMI-udgang.

S5001853

Udstyr krævet for at optage

For at tilslutte Dazzle-optageren til dit fjernsyn skal du bruge følgende:

 • Et fjernsyn med minimum 2 scart-udgange.
 • En anstændig computer med minimum 1 USB-port samt et CD-ROM drev (bærbar anbefales stærkt).
 • Dazzle-optageren – testoptageren som vist på billedet er model Dazzle DVD Recorder 100 (USB-ledning medfølger). Dazzle-optageren benytter desuden AV-indgange.
  S5001855
 • Installations-CD med serienummer – medfølger Dazzle-optageren.
  S5001854
 • Mutli-AV-kabel.
  S5001869
 • AV-kabel composite (integreret lyd/video) – Det officielle opstartskabel der medfølger din PlayStation 3 ved købet.
  S5001867
 • Scartadapter med mindst én udgang (output). Den viste scartadapter har 2 funktioner: Den opererer med både en ind- og udgang (input og output), hvilket i sig selv er temmelig praktisk og meget anvendelig til fleste elektroniske apparater. Både ind- og udgangen skal bruges  i denne guide.
  S5001872
 • Scartadapter med mindst én indgang (input). Den viste scartadapter opererer udelukkende som indgang (input) – Ovenstående scartadapter fungerer også til dette formål, men 2 styks er stadig påkrævet.
  S5001874

Når alle nævnte dele ligger lige ved hånden, kan du begynde at sammensætte elektronikken. Jeg vil i følgende afsnit gennemgå hele processen.

 1. Tilslut din Dazzle via en USB-port på en hvilke som helst computer.
 2. Installer den medfølgende software (CD). Når installationen er færdig og programmet startet op, skulle det gerne se således ud. Menuen ser forholdvis enkel ud og er nem at navigere rundt i. Indstil din Dazzle efter egne behov – evt. efter mine indstillinger (gamer-setup).
  dazzle cd
 3. Tilslut dine scartadaptere til dit fjernsynet.  Husk at indstille adapterne så én står på output og en anden på input. Længst til højre er min output og mod venstre er min input.
  S5001875
 4. Tilslut nu dit AV composite-kabel til din PlayStation 3. Modsatte ende skal gå til scartadapter input.
  S5001876
 5. Tilslut dit multi AV-kabel til din Dazzle-optager. Modsatte ende skal gå til scartadapter output.
  S5001877
 6. Slå dit fjernsyn over på en ekstern udgang (AV1, AV2, AV3). HDMI-udgange er ikke kompatible med Dazzle og er derfor ikke virkende.
 7. Åben det førnævnte program. Nu vises din PlayStations skærmbillede i det lille vindue øverst til højre.
  dazzle resultat

Din opsætning skulle nu se således ud. Hvis ikke følg da anvisningen!
anvisning

Her demonstreres Dazzle-optagerens video- og lydkvalitet: httpvh://www.youtube.com/watch?v=8iBOdskquAs

Go’ gaming ;)!

Spørgsmål og lign. postes i denne tråd: Guide: Dazzle-optager – PlayStation 3

Skrevet af Daniel